Dr. Şebnem GÜLER
Dr. Şebnem GÜLER
(Tam Zamanlı)
İlgili Haberler

Şebnem GÜLER, 1993 yılında Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamladı. 2016 yılında Ç.Ü.Z.F. Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun oldu ve aynı yıl Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisans öğrenimine başladı. 2017-2018 yılları arasında Amerikan Kültür Dershanesi’nde, İspanyolca kursuna katıldı ve başarıyla tamamlayarak B2 sertifikası aldı. Aynı yıl İspanya’da Erasmus programına katılarak İspanyolca öğrenim gördü ve başarıyla tamamladı. 2018 yılında Ç.Ü.M.F. Gıda Mühendisliği Bölümü yüksek lisans mezunu oldu. 2019 yılında Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nde doktoraya başladı. 2020 yılında İspanyolca kursunu başarıyla tamamlayarak C2 İspanyolca dil sertifikası aldı. 2022 yılında “Uluslararası Zeytin Konseyi”nin (IOC-Madrid) bursu ve “T.C. Ticaret Bakanlığı”nın desteği ile İspanya’nın Endülüs Özerk Bölgesi’nde, Jaén Üniversitesi tarafından İspanyolca düzenlenen 19.’uncu “Uluslararası Sızma Zeytinyağı Tadım Eğitimi”ne, Türkiye’yi temsilen katıldı ve eğitimini başarıyla tamamlayarak "Uluslararası Sızma Zeytinyağı Tadım Uzmanlığı” sertifikası aldı ve “Uluslararası Tadım Paneli Yöneticiliği" belgesi sahibi oldu. 2023 yılında Ç.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, “Tarsus Sarıulak Çeşidi” kullanımı ile kırma yeşil zeytin üretiminde %20 kırmızı pancar (Beta vulgaris L.) ve starter kültür olarak Lactiplantibacillus plantarum, Lactiplantibacillus pentosus ve Wickerhamomyces anomalus ilavesinin fermantasyon ve son ürün kalitesine etkisi” konulu, doktora tezini savunarak bilim doktoru ünvannı aldı. 2024 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nde doktor öğretim elemanı kadrosuna atandı.

Uluslararası kongre kitap ve dergilerinde yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.

Akademik CV için tıklayınız :Şebnem Güler