Misyon
21. yüzyılın teknolojik gelişmelerine uyum sağlabilecek ve yeni bilgiler üretebilecek düzeyde, temel mühendislik bilgilerini gıda mühendisliğine uygulayabilecek, bilimsel anlayışa sahip, görevine bağlı, etik değerlere saygılı, başarılı mühendisler yetiştirmektir. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz gıda üretimi , dağıtımı, pazarlama ve kalite kontrolu yanı sıra gıda sanayesinde kullanılan alet ve makinaların tasarımı, geliştirilmesi ve kullanımında en üst düzey bilgilerle donatılmış olacaklardır.

Vizyon
Öğrencilerine yüksek kalitede uluslararası düzeyde lisans ve lisansüstü eğitimi veren; bilimin yeni alanlarını araştırıp, nitelikli bilimsel araştırma yapan, yenilikçi, ve örnek bireyler yetiştiren; üretici ve sanayi kuruluşlarının problemlerine çözümler getiren, birikimini toplumun yararına sunan önder bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır.