Yrd. Doç. Dr. Perihan ADUN

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI

Perihan Aysal Adun, 1961 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Ankara Mimar Kemal Okulları’nda tamamladıktan sonra,  1982 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünden mezun olmuş ve “Investigation of Chlorpyrifos Residue in Tomatoes and Tomato Products by Radiotracer Technique” konulu tezi ile 1997 yılında aynı ana bilim dalından doktora almıştır.

1984-2009 yılları arasında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve 2003-2008 yılları arasında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı-Seibersdorf Laboratuvarlarında nükleer enerjinin tarımdaki barışçıl uygulamalarından olan gıda ışınlama, gıdalarda kalite kontrol ve tarım ilaçları kalıntılarının radyoizotop izleme tekniği ve diğer analitik tekniklerle incelenmesi konularında araştırıcı olarak çalışmış, çalışmalarını çeşitli Ulusal ve Uluslararası kongrelerde sunmuş ve yurt içi ve yurt dışında eğitimler vermiştir.

2009 yılında TAEK’dan emekli olmuş ve 2009-2015 yılları arasında pestisit kalıntı analizlerinde metot validasyon, ölçüm belirsizliğinin saptanması  ve laboratuvar akreditasyonu konularında yurt içi ve yurt dışında eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermiştir.

Yakın Doğu Üniversitesinde 2015 yılından itibaren  yarı zamanlı ve 2016 yılından itibaren tam zamanlı öğretim elemanı olarak göreve başlamış ve Şubat 2018’de yardımcı doçentlik ünvanını almıştır. Halen Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde çok sayıda makalesi; kongre ve sempozyumlarda sunumları bulunan Yrd. Doç. Dr. Aysal Adun’un akademik ilgi alanları arasında gıda analizleri, gıda kalitesi ve güvenliği, laboratuvar akreditasyonu, sürdürülebilir tarım ve gıda sistemleri konuları bulunmaktadır. Evlidir ve bir çocuğu vardır.

Akademik CV için tıklayınız:Perihan Adun