Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge ÖZDEN, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge ÖZDEN, 2-11 Eylül 2022 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşen “ 91. İzmir Enternasyonal Fuarı”na katıldı. Fuarın ana teması, “ Anadolu’nun Bereketi Dünya Sofrasında “ idi. Daha çok tarım, tarımsal faaliyetler, gıda üretimi, sağlıklı gıda konularının ele alındığı fuarda pek çok atölye çalışması, söyleşiler de yer aldı. Bazı konular şunlardı:

Slow Food hareketi ile ilgili konular görüşüldü. Yurt dışından konuşmacıların da yer aldığı bir Slow Food hareket paneli gerçekleşti. Aynı zamanda sağlıklı gıda, sağlıklı beslenme, yerel yönetimlerde tarım ve gıda politikaları konularında da çok çeşitli söyleşiler yapıldı. Söyleşilere Türkiye’nin farklı üniversitelerinden bilim adamları katıldılar. Ayrıca Can Yücel Tohum Merkezi’nin öncülük ettiği pek çok tarım atölyeleri çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Orman Atölyesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Atölyesi,ü Börtü Böcek Atölyesi, Balıkları Tanıma Atölyesi, Terra Madre Anadolu Yeşil Gıda Günlüğü Atölyesi ve Kompost Atölyesi gibi pek çok atölyenin, özellikle çocuk eğitimi gibi aktivitelerde bulunduğu ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yerel gıda ve yerel ürünlerin bulunduğu sergilerin yer aldığı gözlemlendi.