Peyzaj Mimarlığı Bölümü 2019 Mezunlarımızdan eski öğrencimiz Yağmur Aydındağ ” Kentsel ve Kırsal alanlarda Peyzaj Tasarımları” konulu seminer sunumunu bizler için gerçekleştirdi.

Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü 2019 mezunu eski öğrencimiz Yağmur Aydındağ ” Kentsel ve Kırsal alanlarda Peyzaj Tasarımları” konulu seminer sunumunu 11 aralık 2023 tarihinde gerçekleştirmiştir.

Seminerinde Kıbrıs iklimine uygun yerel bitki kullanımının su tüketimi ve bitki bakımı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan  Aydındağ , konuyla ilgili bilgileri kendisinin daha önce uygulamış olduğu Peyzaj Tasarım projelerinden örneklemeler yaparak  aktarmıştır.

Ülkemizde yapısal gelişmelerin hızla artmakta olduğunu belirten Aydındağ, ayrıca  kentsel alanlardaki yeşil alanların da artırılması gerektiğinin ve de yerel yönetimlerin  halka açık kentsel tarım alanlarının oluşturulmasında aktif rol alması gerektiğinin üzerinde durmuştur.