Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Öğrencileriyle Uygulamalı Permakültür Tarım Etkinkliği

Yakın Doğu Üniversitesini temsilen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge Özden , bugün 19 Mayıs Türk Maarif Koleji öğrencilerine ,  “Permakültür Tarım”   etkinliğini  uygulamalı olarak deneyimleme fırsatını yaşattı.

Yeşil Okullar Projesi adı altında ve Magic Touch Şirketinin sponsorluğunda  yürütülen  bu etkinlikte  , gençlere uyumlu bitki yetiştiriciliğinden , kent tarımının öneminden , pollinatör böcek dostu bitkilendirme modellerinden bahsetti .

Sürdürülebilir tarım konusunda bireylerin daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğinin ayrıca  gençlere daha yeşil bir gelecek planı doğrultusunda fırsatlar verilmesi gerektiğine de değindi.